Blogs

Telefoon kado aan bewoners

Dementie: Wat is het en hoe herkent u het?

Wanneer we spreken van dementie wordt er een combinatie van symptomen bedoeld waarbij informatie niet goed meer wordt verwerkt door de hersenen. Het is dan ook een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes. Alzheimer is daarvan de meest voorkomende aandoening. Doordat mensen met dementie informatie vaak slecht kunnen verwerken wordt zelfstandig wonen steeds lastiger.

Bewoner met alzheimer beer

Sponsor actie door Relax2smile

Afgelopen juni heeft Doortje Dartel namens Dennenhorst een Wonderfoon en de Alzheimerbeer Arthur in ontvangst mogen nemen! Deze is gesponsord door Relax2smile. Harmke vertelt jullie zelf meer over het verhaal hierachter.

Knuffelbeer voor bewoner

Nieuwsbrief Dennenhorst juli 2021

Wij merken dat Dennenhorst steeds bekender en groter wordt. Ook merken we dat er veel behoefte is aan een nieuwsbrief. Vandaar dat we vanaf nu 4 keer in het jaar de nieuwsbrief gaan uitbrengen. Graag willen we jullie op deze manier op de hoogte gaan houden van alle nieuwtjes etc. Er zijn weer leuke nieuwtjes de afgelopen weken die we graag met u willen delen. Veel leesplezier!

Handen vasthouden

Onafhankelijke cliëntenvertrouwenspersonen

Iedere cliënt en zijn of haar vertegenwoordiger die te maken heeft met de Wet zorg en dwang (Wzd), heeft recht op bijstand door een onafhankelijke cliëntenvertrouwenspersoon Wzd. Voor u is dit een cliëntenvertrouwenspersoon Wzd (hierna: CVP Wzd) van Zorgstem.

Bewoner aan het puzzelen

Spelletjes middag door scholieren

Verschillende scholieren van de Prinses Beatrixschool uit Veenendaal waren afgelopen week te gast bij Dennenhorst. Zij hielden samen met onze bewoners een spelletjes middag. Het was een leuk samenzijn tussen jong en oud waarbij de gezelligheid voorop stond. Het bekende ganzenbord en triominos werden van stal gehaald om te worden bespeeld. Wie er uiteindelijke gewonnen heeft laten we in het midden. Het ging tenslotte om het plezier voor zowel de scholieren als onze bewoners. Een zeer geslaagde middag die voor herhaling vatbaar is.

Bewoner wordt geholpen

Aandacht voor elke bewoner

Waar is dit nu nog mogelijk. Echt tijd en aandacht voor de bewoners die graag behoefte hebben aan sociale activiteiten en er nog op uit willen. Dennenhorst vindt dat alle bewoners die hier behoefte aan hebben deze mogelijkheid moeten hebben om dit te kunnen doen. En dus besloten zij (wederom) op vakantie te gaan naar Landal Green Parcs.

Clown dagbesteding

Bezoek van clown

Afgelopen woensdag 27 september hebben de bewoners van Dennenhorst een bezoek gehad van een echte clown. Zij steelde de show met haar rode neus en prachtige outfit. De aandacht en betrokkenheid die zij gaf aan onze bewoners, zorgde voor vele lachende gezichten. De foto s kunt u bekijken in de gallerij of op onze facebook pagina.

Medewerker puzzelt met bewoner

Toegankelijk voor iedereen!

Goede zorg hoeft niet duur te zijn. In de huizen van Dennenhorst wordt hoogwaardige zorg verleent in een huiselijke sfeer die voor iedereen toegankelijk is. Vaak zijn kleinschalige particulieren woonhuizen enkel weggelegd voor de welgestelden van onze maatschappij.

Dennenhorst Facebook

Facebook

Als je maar lang genoeg gewoon blijft, wordt je vanzelf bijzonder. Een erg mooie slogan echter vinden wij bij Dennenhorst dat we wel met de tijd mee moeten gaan. Dit betekende meer vernieuwing aan onze website en een eigen facebook pagina. U kunt deze vinden onder de naam 'Dennenhorst Woon- en Zorgvoorziening'. Hier worden ook alle nieuwsfeiten en foto's geplaatst. Zo blijft u op de hoogte van de actuele gebeurtenissen rondom Dennenhorst. Wij willen u dan ook vragen om onze pagina te liken.

Medewerker met bewoner

Dankwoord aan Dennenhorst

Onlangs kreeg het personeel van Dennenhorst veel waardering voor het werk wat zij verrichten. Met veel liefde en inzet geven zij kwalitatieve zorg aan onze bewoners. Hiervoor ontvingen zij een prachtig gedicht van 1 van de families.

Dennenhorst locatie

We zien altijd ruimte voor verbetering.
Hoe we uit de test komen.

Onze dienstverlening wordt beoordeeld met een

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl

Meer over onze zorgverlening