Blogs

Telefoon kado aan bewoners

Dementie: Wat is het en hoe herkent u het?

Wanneer we spreken van dementie wordt er een combinatie van symptomen bedoeld waarbij informatie niet goed meer wordt verwerkt door de hersenen. Het is dan ook een verzamelnaam voor ruim vijftig ziektes. Alzheimer is daarvan de meest voorkomende aandoening. Doordat mensen met dementie informatie vaak slecht kunnen verwerken wordt zelfstandig wonen steeds lastiger.

Bewoner met alzheimer beer

Sponsor actie door Relax2smile

Afgelopen juni heeft Doortje Dartel namens Dennenhorst een Wonderfoon en de Alzheimerbeer Arthur in ontvangst mogen nemen! Deze is gesponsord door Relax2smile. Harmke vertelt jullie zelf meer over het verhaal hierachter.

Knuffelbeer voor bewoner

Nieuwsbrief Dennenhorst juli 2021

Wij merken dat Dennenhorst steeds bekender en groter wordt. Ook merken we dat er veel behoefte is aan een nieuwsbrief. Vandaar dat we vanaf nu 4 keer in het jaar de nieuwsbrief gaan uitbrengen. Graag willen we jullie op deze manier op de hoogte gaan houden van alle nieuwtjes etc. Er zijn weer leuke nieuwtjes de afgelopen weken die we graag met u willen delen. Veel leesplezier!

Onafhankelijke cliëntenvertrouwenspersonen

Iedere cliënt en zijn of haar vertegenwoordiger die te maken heeft met de Wet zorg en dwang (Wzd), heeft recht op bijstand door een onafhankelijke cliëntenvertrouwenspersoon Wzd. Voor u is dit een cliëntenvertrouwenspersoon Wzd (hierna: CVP Wzd) van Zorgstem.

Corona update februari 2021

Bezoek is mogelijk op vrijdag en/of zondag. Er is 3 keer per week bezoek per bewoner mogelijk. Het dragen van een mondkapje is verplicht. U draagt zelf zorg voor de aanschaf hiervan.

Corona update oktober 2020

De bezoekersregeling blijft onveranderd. Dit betekent dat er geen restricties zijn in het aantal bezoekmomenten per week en bezoektijdsduur. Het aantal personen die op bezoek komen blijft wel maximaal 2 personen per bewoner. Het dragen van een mondkapje is verplicht. U draagt zelf zorg voor de aanschaf hiervan.

Corona update september 2020

Nu de bezoekersregeling al enkele weken van kracht is, zien we hoe fijn het is dat de bewoners en familie elkaar weer kunnen ontmoeten. Wanneer we gezamenlijk deze regels volgen kunnen we een besmetting zoveel als mogelijk beperken en hierdoor bezoek voor iedereen mogelijk houden.

Corona update juni 2020

Graag wil ik u informeren omtrent de maatregelen m.b.t. het Coronavirus. De overheid heeft woensdag 3 juni aangekondigd om het voorgaande beleid eerder te verruimen dan verwacht. Uiteraard onder de voorwaarde dat het desbetreffende huis Corona vrij is.

Dennenhorst Veenendaal

Corona update mei 2020

Graag wil ik u informeren omtrent de maatregelen m.b.t. het Coronavirus. De overheid heeft deze maand aangekondigd om een pilot te starten met 25 verpleeghuizen in Nederland.

Spelletjes middag door scholieren

Verschillende scholieren van de Prinses Beatrixschool uit Veenendaal waren afgelopen week te gast bij Dennenhorst. Zij hielden samen met onze bewoners een spelletjes middag. Het was een leuk samenzijn tussen jong en oud waarbij de gezelligheid voorop stond. Het bekende ganzenbord en triominos werden van stal gehaald om te worden bespeeld. Wie er uiteindelijke gewonnen heeft laten we in het midden. Het ging tenslotte om het plezier voor zowel de scholieren als onze bewoners. Een zeer geslaagde middag die voor herhaling vatbaar is.

Aandacht voor elke bewoner

Waar is dit nu nog mogelijk. Echt tijd en aandacht voor de bewoners die graag behoefte hebben aan sociale activiteiten en er nog op uit willen. Dennenhorst vindt dat alle bewoners die hier behoefte aan hebben deze mogelijkheid moeten hebben om dit te kunnen doen. En dus besloten zij (wederom) op vakantie te gaan naar Landal Green Parcs.

Nieuwe maatregelen coronavirus

Graag wil ik u informeren over onze aangepaste maatregelen m.b.t. het Coronavirus. Wij hebben zo lang als mogelijk geprobeerd de maatregelen die we moesten nemen dragelijk te houden voor bewoners, familie / naasten en medewerkers.

Dennenhorst Kerkewijk

Familieavond Kerkewijk

Afgelopen woensdag weer een gezellige familieavond gehad op de Dennenhorst-Kerkewijk. Bij alle bewoners waren er familieleden aanwezig om gezamenlijk een agenda door te nemen en aansluitend lekker te barbecueën. Aangezien het zonnetje scheen waren het ideale omstandigheden.

Dagje uit

De lente is (eindelijk) weer begonnen, en dit resulteerde in een prachtig zonnetje met warme temperaturen. Uiteraard hadden de organisatoren van Dennenhorst hier over nagedacht en besloten dat het een mooie gelegenheid was om eens lekker een dagje uit te plannen. Op dinsdag 10 stond het Keukenhof op het programma en woensdag 11 april werd er een bezoek gebracht aan Ouwehand Dierenpark.

Dennenhorst locatie Eikenlaan Veenendaal

Informatie update Nieuwbouw Eikenlaan

Zoals u weet zijn wij voornemens om een nieuwe vestiging te gaan beginnen op de Eikenlaan in Veenendaal. Ik wil u middels deze brief een update geven over de huidige stand van zaken omtrent dit project.

Bezoek van clown

Afgelopen woensdag 27 september hebben de bewoners van Dennenhorst een bezoek gehad van een echte clown. Zij steelde de show met haar rode neus en prachtige outfit. De aandacht en betrokkenheid die zij gaf aan onze bewoners, zorgde voor vele lachende gezichten. De foto s kunt u bekijken in de gallerij of op onze facebook pagina.

Dennenhorst Kerkewijk

Muzikale middag

Donderdag 6 april 2017 was een prachtige dag. Niet alleen het weer was ontzettend mooi maar de klanken die uit de woonkamer van Dennenhorst kwamen ook. Er werd namelijk een prive voorstelling gegeven door de kinderen van één van onze bewoners. Er werd op de harp gespeeld. Een exclusief instrument waar een prachtig geluid uit kwam. De bewoners van Dennenhorst vonden het prachtig evenals het personeel. Wij willen iedereen dan ook graag bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt.

Dennenhorst gebouw

Duo fiets Dennenhorst

Het lijkt alweer een hele tijd geleden dat het kerst is geweest. De kerstmarkt die Dennenhorst destijds samen met de bewoners had georganiseerd heeft toch een flink bedrag opgeleverd. Er is namelijk in totaal € 1.200,00 euro verdient met de verkoop van alle spullen en acties. De omzet van dit alles is bedoeld voor de aanschaf van een duo fiets voor onze bewoners.

Toegankelijk voor iedereen!

Goede zorg hoeft niet duur te zijn. In de huizen van Dennenhorst wordt hoogwaardige zorg verleent in een huiselijke sfeer die voor iedereen toegankelijk is. Vaak zijn kleinschalige particulieren woonhuizen enkel weggelegd voor de welgestelden van onze maatschappij.

Dennenhorst Facebook

Facebook

Als je maar lang genoeg gewoon blijft, wordt je vanzelf bijzonder. Een erg mooie slogan echter vinden wij bij Dennenhorst dat we wel met de tijd mee moeten gaan. Dit betekende meer vernieuwing aan onze website en een eigen facebook pagina. U kunt deze vinden onder de naam 'Dennenhorst Woon- en Zorgvoorziening'. Hier worden ook alle nieuwsfeiten en foto's geplaatst. Zo blijft u op de hoogte van de actuele gebeurtenissen rondom Dennenhorst. Wij willen u dan ook vragen om onze pagina te liken.

Locatie eikenlaan

Dennenhorst Kerstmarkt

Een heerlijke mengeling aan geuren komt je tegemoet. Gezellig verlichte kramen en een kerstman waar je niet omheen kan! Zijn bel klingelt door de straat en hij regelt het verkeer regelrecht richting de kerstmarkt.

Dankwoord aan Dennenhorst

Onlangs kreeg het personeel van Dennenhorst veel waardering voor het werk wat zij verrichten. Met veel liefde en inzet geven zij kwalitatieve zorg aan onze bewoners. Hiervoor ontvingen zij een prachtig gedicht van 1 van de families.

Dennenhorst gebouw

Opening Kerkewijk

Dennenhorst Kerkewijck opent officeel haar deuren. Deze vestiging van Dennenhorst is al een jaar in bedrijf maar heeft wegens vele verbouwingen nog nooit een officele opening gehad. Aansluitend na de opening zal er een open dag zijn. Hier kan een ieder die geïnteresseerd is een kijkje komen nemen bij Dennenhorst.

Locatie Stationstraat

RTL 4 bij Dennenhorst

Dennenhorst werd door RTL 4 benaderd voor een reportage. Tijdens het filmen werd vastgelegd wat Dennenhorst is en werd er inhoudelijk gekeken hoe wij te werk gaan op het gebied van zorgverlening aan onze bewoners.

Dennenhorst locatie

We zien altijd ruimte voor verbetering.
Hoe we uit de test komen.

Onze dienstverlening wordt beoordeeld met een

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl

Meer over onze zorgverlening