Zorg bij Dennenhorst

Als thuis wonen niet langer gaat,
is een opname in een beschermde
woonomgeving vaak onvermijdelijk.
Op deze pagina vertellen we u meer
over zorg bij Dennenhorst. Onze
kleine zorgteams, de begeleiding,
omgang met familie en kleinschalig
wonen in een huiselijke omgeving.

Kleinschalig wonen

Als thuis wonen niet langer gaat, is een opname in een beschermde woonomgeving vaak onvermijdelijk. Natuurlijk is dit een emotionele beslissing met een grote impact voor uzelf en alle betrokkenen. Wij snappen dat als geen ander en doen er alles aan om u het gevoel te geven dat u thuis bent. Het geluk, de geborgenheid en huiselijkheid ervaren van een warm thuis vormt de kern van kleinschalig wonen bij Woon- en zorgvoorziening Dennenhorst.

Kleine zorgteams

In de woongroepen werken we met een klein zorgteam van vaste medewerkers die u ondersteunen, verzorgen en gedurende de dag begeleiden. Zo heeft u altijd een vertrouwd gezicht om u heen en die vrijwel voortdurend in de groep aanwezig is. Hierdoor zorgen onze medewerkers ervoor dat u een fijne sfeer en het gevoel van rust ervaart. Iedere bewoner heeft daarnaast een eerste aanspreekpunt in de vorm van een Eerst Verantwoordelijk Verzorgende (EVV). Zij/hij zorgt er onder andere voor dat er met uw persoonlijke wensen zoveel mogelijk rekening wordt gehouden. Deze medewerker is tevens verantwoordelijk voor uw persoonlijke zorgdossier en uw zorg-leefplan. Onze EVV’er evalueert uw zorgdossier met regelmaat of tussentijds wanneer uw zorgbehoefte verandert.

Eigen regie

De begeleiding binnen de kleinschalige groepswoningen is persoonlijk en gericht op het optimale welzijn en comfort van alle bewoners. Hierin is veel ruimte en aandacht voor uw levensverhaal en uw eigen voorkeuren en wensen. We proberen onze zorg en begeleiding zo te regelen dat u als cliënt zoveel mogelijk vrijheid en eigen regie behoudt.

Familie altijd welkom!

We vinden het belangrijk dat familie, vrienden en vrijwilligers zich altijd welkom voelen in onze huizen en proberen hen ook nauw te betrekken bij dagelijkse activiteiten en bij het geven van persoonlijke aandacht. Voor onze cliënten vormen familie en naasten een rustpunt en geborgenheid, voor medewerkers een informatie- en inspiratiebron.

Vragen over kleinschalig wonen?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van kleinschalig wonen voor u of uw naaste? Neem dan contact op met onze Teamleider Zorg om de mogelijkheden te bespreken. Zij staat u graag te woord. U kunt er ook voor kiezen om het contactformulier in te vullen. We proberen uw vraag dan zo snel mogelijk te beantwoorden.

Uiteraard is het ook altijd mogelijk om een afspraak te maken voor een rondleiding op één van onze locaties.

Neem voor meer informatie contact op met:
Teamleider: Simone Vrolijks
Telefoonnummer: 06-48436721
Email: simonevrolijks@dennenhorst.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We zien altijd ruimte voor verbetering.
Hoe we uit de test komen.

Onze dienstverlening wordt beoordeeld met een

Meer over onze zorgverlening